RANKINGSYSTEMET

NSTFs rankingsystem, uformelt kjent som studentrankingen, er en objektiv meritbasert metode brukt av Norges studenttennisforening for å bestemme seeding til studenttennisturneringer. Alle spillere som melder interesse på post@studenttennis.no kan bli lagt inn i Den nasjonale studenttennisrankingen. Studenter som ikke er medlem av en NSTF-medlemsklubb kan betale kr 600 for å motta en rankingplass.

NSTF rankinge baserer seg på årlige resultater. Spillerens opptjente poeng det året fra (1) divisjonsspill, (2) NSTF-sanksjonerte studentturneringer og (3) utfordringskamper. Dette rankingsystemet kårer Norges beste studenttennisspiller.  Rankingsystemet ble innført 11 november 2018. Rankingen blir oppdatert annenhver uke. Poeng man har tjent, om man feks har vunnet en kamp i uke 42, varer et år. Et år fra uke 42 må spilleren forsvare rankingpoengene spilleren vant i fjor.

Kampregler

Man kan utfordre spillere som står på en av de fem plassene over en selv. Spillere med merknad «pause» er enten skadet, bortreist, eksamensperiode e.l. og medregnes ikke i de fem plassene over som man kan utfordre. Spillere utfordres gjennom telefon, sms, e-mail e.l. med forslag om kamptidspunkt. Dersom det foreslåtte kamptidspunktet ikke passer for den som ble utfordret er denne spilleren ansvarlig for å (i samarbeid med utfordreren) å finne ett egnet tidspunkt slik at kampen blir spilt innenfor tre uker fra personen mottok utfordringen. Dersom man ikke kan enes om kamptidspunkt kontaktes NSTF på post@studenttennis.no. Frist utover tre uker for avvikling av kampen kan innvilges dersom spesielle forhold tilsier dette. Hvis spilleren som ble utfordret ikke aksepterer utfordringen eller tar ansvar for å finne et egnet tidspunkt innenfor tre uker vinner utfordreren på walk-over. Baneleieutgiften skal fordeles 50-50 om ikke noe annet er avtalt på forhånd.

Skulle rankinglisten endre seg i tidsrommet fra man har avtalt en rankingkamp og til kampen skal spilles, har det ingen betydning om man ikke lenger er innenfor fem plasser på listen. Rankingkamper spilles best av tre sett, men med match-tie-break i tredje sett. Utfordreren er ansvarlig for å stille med nye baller til kampen. Vinneren rapporterer resultatet til post@studenttennis.no etter ferdigspilt kamp.

Etter tap i turneringskamp, eller etter tap i kamp man ble utfordret i, kan man utfordre vinneren til ny kamp etter tre uker. Dersom man som utfordrer taper rankingkampen er den man utfordret ikke forpliktet til å akseptere en ny utfordring fra samme spiller innenfor de neste to ukene. Dersom man som utfordrer taper to (eller flere) rankingkamper* på rad mot samme spiller er den man utfordret ikke forpliktet til å akseptere en ny utfordring fra samme spiller innenfor de neste 4 ukene. 

I alle turneringer som arrangeres av NSTF eller på invitasjon av en NSTF-medlemsklubb teller alle kamper som rankingkamper om ikke annet er bestemt. Disse kampene vektlegges høyt for å stimulere til turneringsdeltagelse.

POENGFORDELING

TypeVFSFKF16R32R64RRR
Avansert klasse300250200150100503030 (10)
Viderekommende klasse2001501008560301520 (10)
Viderekommende avansert klasse25017515012590452530 (10)
Nybegynner+ klasse125100755030151010 (7,5)
Nybegynner klasse755025201052,55 (2,5)
Doubleturnering


2 (1)
Utfordringskamper


25 (5)

Forkortelser. V = vinn, F = finale, SF = semifinale, KV = kvartfinale, R = runde & RR = Round robin. 16R betyr runde med 16 spillere. 


Powered by: Bloc